Nová reality show od Riot Games hledá budoucí esportovou hvězdu

28. 7. 2020 – 7:00
0
Nová reality show od Riot Games hledá budoucí esportovou hvězdu
zdroj: Riot Games

Korejský pořad pojmenovaný "LoL THE NEXT" bude brát inspiraci ze západních show podobného typu, jako American Idol či SuperStar.

Show pojmenovaná "LoL THE NEXT" ukáže budoucí talenty v kompetitivním prostředí, ze kterého postupně vzejde jediný možný vítězný tým. Ze seznamu Diamond (a výše) hráčů organizace vybere sto soutěžících, kteří se v deseti dílech utkají v různorodých disciplínách, až zbude posledních deset přeživších. Ti budou poté rozděleni na dva týmy a jejich kouči se stanou čtyři legendy korejské profesionální esportové scény. Jednoho týmu se tak ujmou trenéři Wolf a PawN, zatímco ten druhý si pod svá křídla vezmou PraY a MaRin.

Grandfinále se poté odehraje v legendárním LoL Parku, původnímu domovu korejské ligy "LCK". Přičemž výherní tým (tedy pět hráčů) si odnese sumu v hodnotě 50 milionů KRW (Jihokorejský won), tedy skoro jeden milion korun a navíc "speciální příležitost", která bohužel nebyla prozatím odtajněna. Můžeme ale nejspíše počítat s nějakým angažmá u známe organizace.

Show budeme poprvé moci vidět 2. Října na oficiálních kanálech LCK (Twitch a YouTube).