Otec zabavil synovi telefon, ten to neunesl a zastřelil se

Závislost donutila mladého studenta k tomu, vzít si život. Milovník PUBG Mobile nezvládl bez hry být.

Otec zabavil studentovi telefon s tím, aby nebyl tolik závislý na hře, což v tomto případě bylo PUBG Mobile. Indický student to ale neunesl a dopustil se tragického kroku.

Dotyčný byl studentem DAV college a jeho otec vystudovaným chemikem. Syn byl v posledním ročníku a jeho otec očekával, že se místo neustálého hraní na telefonu bude připravovat na závěrečné zkoušky. Důvodem obav ze synova studia byl fakt, že jeho výsledky ve škole se zhoršovaly, syn však věnoval i přes to více a více času PUBG Mobile. 

Závěr policejního vyšetřování je ten, že chlapec vykazoval mizerné studijní výsledky, ale trávil i přes to hodně času na telefonu. To vedlo jeho otce k tomu mu jej zabavit, což syn neunesl a během následujícího odpoledne odcizil otci pistol a s tou se střelil.

PUBG Dítě zdroj: MEGplay

Takové ojedinělé situace jsou pro herní svět tragédií, neboť to podporuje názory těch, kteří vidí v hrách pouze závislost podporující násilí a psychické problémy. Je důležité brát tyto informace s rezervou, protože dotyčná osoba nejspíše trpěla psychickou poruchou, která s hrami nemá absolutně nic společného.

Mladík možná doufal v dráhu profesionálního hráče PUBG Mobile, dle dostupných informací se ale o žádnou nadějnou hvězdu nejednalo.