Příliš vysoký jas obrazovky připravil Minecraft hráče o první místo a dvanáct tisíc dolarů

Příliš vysoký jas obrazovky připravil Minecraft hráče o první místo a dvanáct tisíc dolarů
zdroj: Tunner Tenney

Po přezkoumání turnaje došlo k zjištění, že Turner Tenney použil natolik silný jas, že mu přinesl neoprávněnou výhodu ve hře.

Twitch Rivals: Minecraft Mystery Games se zúčastnilo šestnáct týmů složených z různých obsahových tvůrců. Cílem turnaje bylo soupeřit ve třech odlišných Minecraft módech a získat co nejvíce bodů. 

Tým Tunera Tenneye - Tfue, získal celkem 45 bodů a v celkovém součtu se umístil na prvním místě, následně do výsledků vstoupila pravidla.

Tým Twitch Rivals přezkoumal stížnost týkající se herního nastavení Tunera. Dle ní měl mít nastavený jas tak vysoko, že mu to dávalo výhodu oproti ostatním hráčům, konkrétně měl větší přehled o tom, co se děje na mapě pod vodou. Aby hráč k takovému rozdílu přišel, musel si upravit herní soubory. Pravidla ale hovoří jasně, hráči musí použít “Vanilla” Minecraft bez jakýkoliv módů nebo doplňků.

Následně bylo jeho týmu odebráno šest bodů z celkového skóre, což Tfue připravilo o vítězství. Tunner se s týmem umístil na děleném druhém místě s CaptainSparklez a přišel tak o hlavní výhru dvanácti tisíc dolarů.