Profesionální hráč urážel pořadatele turnaje a loučí se tak s celou kvalifikací

Profesionální hráč urážel pořadatele turnaje a loučí se tak s celou kvalifikací
zdroj: Jordan “Zellsis” Montemurro

Americky hráč Valorantu Jordan “Zellsis” Montemurro nezvládl své emoce a dostává nejpřísnější trest.

Zellsis se nevybíravě vyjadřoval o pořadatelích turnaje, čímž porušil pravidla společnosti Riot a z první Challenger otevřené kvalifikace byl nekompromisně vyřazen. K situaci se vyjádřil i šéf Valorant Esports Alex Francois, který zdůraznil, že týmy a jejich členové musí udržovat integritu a sportovní chování za jakékoliv situace. 

Co přesně Zellsis o pořadatelích řekl, není veřejně známo, pokud ve svém nevhodném chování bude pokračovat, trest se zpřísní a jeho tým Version1 by mohl následně platit i tučnou pokutu.

Celek Version1 se na sociálních sítích omluvil za Jordanovo chování a trest hráče přijal. Na následující kvalifikaci využije náhradníka.

„Je mi líto, že jsem své spoluhráče uvedl do takové pozice. Dám si na několik dní pauzu od sociálních sítí a zlepším se,” napsal Zellsis.

Už během profesionální kariéry v CS:GO měl Zellsis několik šrámů na své reputaci kvůli negativní interakci s hráči i fanoušky. Zatímco společnost Valve hráče nikdy nepotrestala, Riot je přísnější a s toxicitou bojuje důrazněji.

Zdroje:
win.gg