První velký turnaj ve hře Valorant vyhrály týmy Heretics a 100 Thieves

9. 12. 2020 – 7:00
0

Oba regionální turnaje "First Strike" jsou za námi, dočkali jsme se v nich jak zajímavých zvratů, tak vítězství favoritů.

Největší překvapení se konalo v Evropě, kde "Team Heretics" porazil oba favority Team Liquid a G2 Esports, aby se ve finále utkal s taktéž méně známým týmem SUMN FC. Zajímavostí zde je, že právě SUMN je tým bez organizace a dokázal se tak dostat do prestižního finále tzv. odspoda.

Samotné finále pak bylo taktéž napínavé, i když zejména na druhé mapě ukázal Team Heretics převahu v taktice i skillu, čímž si odnesl vítězství celého turnaje za stavu 3:1. Nemyslíme si však, že budou mít hráči SUMN  FC vzhledem k výsledkům problémy s hledáním organizace.

Naproti tomu právě v americké části tohoto turnaje se zvrat nekonal. Ve finále se proti sobě utkaly známe celky TSM a 100 Thieves, přičemž celý zápas byl v podstatě utkáním bývalých CS:GO hráčů (nejznámějším z nich - Hiko). Nicméně stejně jako v evropské části, i ta americká skončila stavem 3:1 pro 100 Thives.

Pomalu se nám tak tvoří meta a žebříčky nejlepších týmů. My jsme tedy velice zvědaví, jakou budoucnost hra Valorant pro esportové hráče nabídne.