Riot Games chtějí bojovat s toxicitou hráčů ve Valorantu

26. 1. 2021 – 10:00
0
Riot Games chtějí bojovat s toxicitou hráčů ve Valorantu
zdroj: Riot Games

Co si počít s kaziči zábavy?

Toxicita ve Valorantu je dlouhodobým problémem (podobně jako v League of Legends), a Riot Games proto vytahují nové způsoby, kterými chtějí s nekalým chováním bojovat. Ian "Brighteyez" Fielding ve svém příspěvku na Redditu rozebírá možnou prevenci a tresty toxických hráčů. Zmiňuje především kroky, které budou penalizovat už jednou potrestané jedince. Ti by mohli dostát zákaz hraní rankedů až na budoucí dva až tři patche (aktualizace). Tímto způsobem se chtějí Riot Games zbavit nepříjemných hráčů především v kompetitivním hraní, které je samozřejmě toxicitě více nakloněno.

Riot Games dále říkají, že chápou hráče, kteří nechtějí využívat voicechat (možnost mluvené komunikace přímo ve hře) a zároveň nechtějí mít ve svých hrách toxické jedince, kteří neslušným chováním narušují průběh hry.

Další změny tak nejspíše můžeme čekat v probíhající druhé sezóně. Vývojáři dle všeho pracují na nových technologiích, které by procesy banování zautomatizovaly. Už v minulém roce jsme se dočkali větší penalizace hráčů, kteří byli AFK (Away From Keyboard), a není se tedy čemu divit, že Rioti pokračují v zavedeném trendu.

Zdroje:
Reddit