Shroud: „CS:GO upadá. Nevím, kde se vůbec berou peníze na platy hráčů.”

Shroud: „CS:GO upadá. Nevím, kde se vůbec berou peníze na platy hráčů.”
zdroj: denofgeek.com

Jeden z nejzdatnějších streamerů a hráčů zároveň se vyjadřuje k aktuální scéně CS:GO.

Nadeshot, zakladatel a CEO severoamerické esportové organizace 100Thieves oznámil odchod týmu z CS:GO scény. Týmu 100Thieves se včera podařilo získat druhé místo na IEM New York 2020, kdy až ve finále podlehli FURIA Esports. Jejich celkové výsledky nebyly vůbec špatné, poslední turnaje zvládly vždy solidně. I přesto však CS:GO scénu tento celek opouští. 

 

Shroud se k situaci vyjádřil v jednom z nedávných videí. Dle jeho analýzy kompetitivní scéna CS:GO upadá a nejhůř je na tom právě americký region. Podle Shrouda se v něm nachází pouze pár top týmů, což americkou CS:GO scénu nedělá nikterak atraktivní.

„Máte EG, Liquid a to je vše. Zbytek jsou evropské týmy,” dodává. Vyjadřuje také údiv nad výškou platu profesionálních hráčů. Opakuje, že CS:GO je skomírající hra, ale hráči si jsou schopni vydělat až 40,000 dolarů měsíčně. „Kde se tyto peníze berou? Kdo to financuje?” 

Shroud byl profesionálním hráčem v esportové organizaci Cloud9. V dubnu roku 2018 oznámil odchod z esportové scény. Jeho vyjádření k aktuálnímu stavu Counter-Strike Global Offensive je velice kontroverzní. Co si o tom myslíte vy? Je podle vás popularita CS:GO odsouzena k zániku?