SINNERS si po vyrovnaném finále odnášejí stříbrné místo

Češi na zlato nedosáhli

Pětice českých hráčů se na prvním mezinárodním turnaji letošního roku probojovala až do grand finále. Překonali velké týmy jako Dignitas či HellRaisers, ve finále ale jejich hvězdnou jízdu zastavil ruský tým Gambit.

Sinners se nicméně nemají za co stydět, předvedli skvělý výkon a ruskému týmu celou dobu šlapali na paty. První mapou bylo Vertigo, což byla volba Gambitu. Ruský tým musel ovšem vynaložit velké úsilí, aby svou volbu obhájil. Sinners soupeři nic nedali zadarmo a celkově dosáhli až na třináct vítězných kol.

Rozhodující bylo Inferno, mapa Sinners. Zde došlo na momenty, které si budou čeští borci asi ještě dlouho vyčítat. Za stavu 9-12 pro Sinners totiž pustili kolo, ve kterém dosáhli početní výhody 5v2. Zápas nakonec pokračoval až do vyrovnání 14-14, kdy došlo k dalšímu klíčovému fiasku. Sinners nešťastně prohráli kolo, ve kterém měli početní výhodu 4v2. Ruský celek tím posunuli k matchballu, který pak následně ihned proměnil.

I přesto se ale český tým může radovat. Z turnaje odchází s odměnou 11 250 dolarů, v přepočtu zhruba 240 000 korun. Jednalo se o první mezinárodní start tohoto roku, kde Sinners ukázali, že dokážou konkurovat i velkým týmům.

Pokud si ale myslíte, že si teď dají kluci pořádnou dovolenou, jste na omylu, na odpočinek čas nemají. Už včera vstoupili vítězně do turnaje Shadow League, kdy porazili akademii slavného týmu NaVi. Další zápas čeká Sinners v následujících dnech, přesný termín ani soupeř ale zatím není znám.