Slavný finský hráč CS:GO přerušuje kvůli osobním problémům kariéru

Žádný čas na regeneraci a s tím spojené extrémní vyčerpání donutilo snipera přerušit profesionální kariéru.

Aleksi “allu” Jalli se na profesionální scéně Counter-Strike: Global Offensive pohybuje už od roku 2009. Za dobu svého působení vystřídal několik týmů, jeho poslední zastávkou je aktuálně finský ENCE. Náročný režim profesionálního hráče jej ale donutil dát si herní pauzu.

„Tohle je jedno z nejtěžších rozhodnutí mé kariéry, ale bohužel se na mě podepsalo velké herní vytížení a nedostatek odpočinku. Pokračovat v takovém režimu bez možnosti se pořádně zregenerovat by mě absolutně zničilo a to jak na servru, tak mimo něj,” sdělil hráč na svých sociálních sítích.

Náročný harmonogram a nedostatek volného času zapříčinily vyhoření finského hráče. „Pocit, který v sobě mám, mě donutil si uvědomit, že je třeba si dát pauzu, abych se následně mohl vrátit a nadále soutěžit ve hře, kterou miluji,” dodal allu.

V základní sestavě jej dočasně nahradí polský hráč Olek “hades” Miskiewicz, fanoušci jej mohou vidět v akci už 12. května 2021.

„Mým cílem je vrátit se co nejdříve. Jsem vděčný, že mám kolem sebe lidi, kteří mě podporují i v tomto nelehkém čase. Uvidíme se brzy.” zakončil allu své oznámení.