Slavný šachista Hikaru Nakamura se pokusil o zrušení Youtube účtu svého konkurenta

Slavný šachista Hikaru Nakamura se pokusil o zrušení Youtube účtu svého konkurenta
zdroj: TSM/Chessbrah

Šachový velmistr a Twitch streamer byl obviněn z nekalých praktik vůči svému rivalovi Ericu Hansenovi.

Dvojice šachistů má za sebou dlouhou historii dramatických střetů, ať už na šachovnici, či mimo ni. Spor ale dosáhl nevídaných rozměrů, když Nakamura obvinil Hansena z nesportovního chování. V poslední šachové partii nabídl Hansen svému soupeři remízu. Nakamura ji nepřijal, Hansen proto předpokládal, že se Hikaru pokusí vyhrát tím, že vyčerpá jeho veškerý čas. Nevšiml si ovšem toho, že sám Nakamura mu později remízu nabídl.

Když následně Hikaru čekal, zda Eric nabídku přijme, vypršel naopak čas jemu, kvůli čemuž hru ztratil. Nakamura okamžitě obvinil Hansena z nesportovního chování. Hansen naopak nařkl Nakamuru z toho, že se celý konflikt snaží zveličit a na jeho Youtube kanál uvaluje ze msty copyright nahlášení.

„Youtube kanál od Nakamury napadá naše videa. Ještě jedno copyright nahlášení a náš profil bude smazán,” řekl Hansen. Spolupracovník Nakamury prohlásil, že se celou situaci pokusí vyřešit. Uvidíme, zda se konflikt uklidní a dvojice konečně dokáže vyřešit vzájemný problém bez toho, aniž by přišla další odplata.

 

Zdroje:
win.gg