Slavný streamer League of Legends dostal ban, důvod je ovšem pochybný

Thebausffs je veřejně známá osobnost, ani to ovšem Riot neodradilo od udělení banu

Švédský esportový streamer Thebausffs má na Twitch.tv téměř 230 tisíc sledujících. Dle dostupných informací se měl dopustit prohřešku zvaného “intentional feeding”. To v praxi znamená, že vědomě ztrácíte svůj život, čímž nepříteli dopřáváte zkušenosti a zlato zadarmo. Tituly MOBA, mezi které patří kromě League of Legends například i Dota 2, s tímto problémem bojují odjakživa. 

Thebausffs sdílel ban na svém Twitteru, bližší informace k němu ale nenapsal. Ve dvou posledních zápasech dosáhl skóre 4/10/3 a 4/15/0 (zabití/úmrtí/asistence). Na první pohled se zdá, že se prohřešku opravdu dopustil. Podíváme-li se ale na jeho poslední skóre blíže, zjistíme, že udělil nepřátelům největší množství poškození ze svého týmu.  

Hráč, který hru úmyslně kazí a vzdává, tzv. griefer, má většinou nízkou hodnotu uděleného poškození, což není streamerův případ. Aktuálně je jeho zákaz dočasný, a pokud se Riot nerozhodne jej prodloužit, měl by se hráč dostat zpět do hry 23. ledna 2021. I když se nejedná o permanentní ban, vzbuzuje v komunitě jistou nedůvěru v banovací systém, který Riot uplatňuje.