Streamovací platforma se rozhodla opět zpřístupnit účty dvěma kontroverzním tvůrkyním

Streamovací platforma se rozhodla opět zpřístupnit účty dvěma kontroverzním tvůrkyním
zdroj: Kaitlyn “Amouranth” Siragusa

Neúspěšná snaha o ASMR vysílání skončila pro dvojici dočasným zákazem činnosti.

Kaitlyn “Amouranth” Siragusa a Jenelle “Indiefoxx” Dagres patří mezi nejvlivnější osobnosti platformy Twitch. Obě se proslavily kontroverzním obsahem, který zahrnuje polonahé vystupování ve vířivkách, za které už Kaitlyn i Jenelle dostaly nespočet banů.

Poslední ban si dvojice odnesla za podivné ASMR praktiky, skrze které se vysílající snaží vyvolat v dívákovi příjemný pocit pomocí sluchových/vizuálních podnětů. Komunita platformy Twitch byla nicméně pobouřena, když se dvojice po pouhých třech dnech vrátila zpět. Bývalo zvykem, že Twitch uplatňoval pravidlo, kdy po třech zákazech přišel permanentní ban, nyní se tomu ale nestalo.

Podivné ASMR vysílání zahrnující olizování mikrofonu pobouřilo jak komunitu Twitche, tak opravdové ASMR streamery. Mezi hlasité odpůrce se postavila i slavná Pokimane nebo CodeMiko.

Amouranth a Indiefoxx disponují masivním počtem sledujících, pro Twitch se tak jedná o solidní zdroj příjmu, o který očividně nechce přijít. Fanoušci ale už dlouhodobě silně vystupují proti praktikám, které streamerky uplatňují a především poukazují na to, že Twitch měří dvojím metrem. Zatímco někteří streameři dostávají neoprávněné a dlouhodobé zákazy, jiní si mohou dovolit mnoho a je jim to tolerováno.

Zdroje:
ginx.tv