Team SoloMid se stal mistrem Severní Ameriky po výhře nad FlyQuest

8. 9. 2020 – 16:00
0
Team SoloMid se stal mistrem Severní Ameriky po výhře nad FlyQuest
zdroj: Riot Games

TSM je 2020 LCS Summer Split šampión po intenzivní pěti herní sérii s týmem FlyQuest.

Po velmi vyrovnané druhé části letního splitu nebylo jasné, kdo usedne na pomyslný trůn v NA regionu. Celoroční favoriti Cloud 9 nezvládli konečnou cílovku a společně s Team Liquid se bohužel do finále neměli šanci podívat. TSM, kteří však svou úroveň každou hrou více a více zvedali, dokázali výhru v náročné BO5 ukořistit a vyhnou se tak na Worlds skupinám, ve kterých budou G2 Esports, Top Esports nebo DAMWON Gaming.

První dvě hry série byly jasně nakloněny právě TSM. Hlavní tlak tým vyvinul na horní lince a "nafeeděný" Broken Blade nedal svému oponentovi šanci. Potahal tak obě dvě hry a i ve hře třetí to ze začátku vypadalo na hladký průběh sérií. Opak se však stal pravdou a FlyQuest za pomocí všech hráčů a skvělých výkonů udělal zvrat, který dospěl až do páté, finální hry. Tam však TSM použili taktiku jako na začátku série a dokázali tak celý zápas zakončit skórem 3:2 na hry.

Jsme zvědavi, zda se letos americké celky na Worlds zvednout a ukáží, že i oni mají svou sílu, poslední tři ročníky totiž hovoří o opaku.

Zdroje:
Win.GG