Trenér Mousesports propuštěn za podvádění během zápasů

Trenér Mousesports propuštěn za podvádění během zápasů
zdroj: HLTV.org

Esportová organizace Mousesports zrušila spolupráci s trenérem CS:GO, Rejinem. Ten byl obviněn a následně usvědčen ze zneužití spectator bugu.

Allan “Rejin” Petersen dostal přísný ban na skoro 20 měsíců. Zmíněnou herní chybu měl využívat v letech 2017-2019, když působil v dánském celku Tricked Esports. Mousesports nejdříve nechtěl s koučem ukončit spolupráci, přísný verdikt ESIC (Esports Integrity Commission) ale nakonec tým přesvědčil o tom, že se s trenérem rozloučí. 

Za dobu svého působení se Rejinovi podařilo dotáhnout tým několika vítězstvím, zahrnující také ESL One PRO League Season 10. Organizace Mousesports dále dodává, že žádný člen týmu neměl o Rejinově neslavné historii v Tricked Esports tušení. I přestože se Allan k činu přiznal, což se bere jako polehčující okolnost a trest to snižuje, je jeho ban extrémně přísný. Důvodem je fakt, že jej zneužil vícekrát.

Budoucnost tohoto CS:GO trenéra je aktuálně značně nejistá. Zatímco jiní obvinění trenéři, jako například guerri, HUNDEN nebo Twista, dostali od svých týmů druhou šanci, Rejin si bude muset hledat úplně nové angažmá.