TSM vyhrálo první oficiální VALORANT turnaj

30. 6. 2020 – 7:00
0
TSM vyhrálo první oficiální VALORANT turnaj
zdroj: Riot Games

50.000$, přesně taková částka čekala na výherce VALORANT Showdown, historicky prvního oficiálního turnaje Severní Ameriky.

Cesta turnajem nebyla pro americký celek nijak složitá. TSM začalo turnaj ve skupině B, ve které se v prvním zápase utkali s týmem Immortals, jenž porazili v BO3 se skóre 13-9 a 13-11. Dále pak následovaly další dva zápasy a to s týmem Spot Up (13-11 a 13-3) a celkem Charlotte Phoenix (13-9 a 13-11). Žádný tým ze základní skupiny tak nebyl schopen TSM vzdorovat a v následujícím čtvrtfinále si pak hravě poradili s týmem "Together We Are Terrific", čímž se posunuli do napjatého semifinále.

V něm se potkali s jedním z favoritů celého turnaje - týmem FaZe Clan, který o kolo dříve zdolal oblíbený celek 100 Thieves. Ani ti však na TSM nestačili a s prohrou 9-13 a 7-13 jejich působení v soutěži skončilo. Ve finále se tak TSM utkalo s organizátory celé akce týmem T1, toto finále už bylo hráno systémem BO5 a i v tomto případě si TSM po třech jasných výhrách došlo až pro pomyslný vítězný pohár + 50.000$.

Celý turnaj pak byl o to zajímavější, jelikož nám ukázal možné taktiky a nejvíce využívané hrdiny, které budeme nejspíš moci v následujících měsících vidět. V podstatě každý tým totiž obsahoval hrdinu Sage, Pheonix a Breach, což dalo jasně najevo, kterým směrem se bude kompetitivní VALORANT scéna odvíjet.