Twitch banuje streamery, kteří vysílají v blízkosti Olympijského areálu v Tokiu

Několik tvůrců si vysloužilo postih za porušení autorských práv.

Jak mnozí očekávali, zahajovací ceremoniál Olympiády v Tokiu přinesl několik odkazů na videohry, jako například soundtrack z Dragon Quest nebo Final Fantasy. Přívětivý přístup k fanouškům her se ale rozhodně nevztahuje na problematiku autorských práv, zde je japonská strana nekompromisní.

Několik japonských IRL (ve skutečném životě) streamerů dostalo ban během živého vysílání z prostředí olympijského areálu. “Dva mí přátelé dostali ban za streamování na veřejných místech v blízkosti olympiády. Jeden streamoval přelet tryskáčů v parku a druhý před stadionem. Mezinárodní olympijský výbor zneužívá zákon o autorských právech na Twitchi a Twitch s tím nic nedělá,” řekl streamer Kuri.

Olympijský výbor má bezesporu plné právo zaslat Twitchi oznámení týkající se porušení autorských práv, ale zakázat někomu vysílání na veřejném místě už zasahuje do svobody tvůrců. 

Twitch se doposud k celé problematice v souvislosti s olympiádou nevyjádřil a streameři se tak mohou pouze domnívat, co je ještě dovoleno a co nikoliv.

Zdroje:
ginx.tv