Twitch zpřísnil pravidla a zabanoval hvězdu CSGO

Veterán esportové scény, Rus Mikhail "Dosia" Stolyarov, dostal dočasný ban za sprosté slova, která řekl během svého streamu.

Pro Dosiu není neobvyklé občas vypustit mix nadávek. Na jeho streamech je běžné zaslechnout jak urážky, tak klasické ruské nadávky. Teď jej však Twitch potrestal, což může být důsledkem přísnějších pravidel, které na své platformě zavádí.

Dosia během vysílání použil slovo “pidor”, což se dá přeložit jako gay, nebo homosexuál. Je možné, že tohle je ten přesný důvod banu, protože dle pravidel Twitche se jedná o homofobní slovo. Sám Dosia oznámil tuto nepříjemnou novinku prostřednictvím svého Twitteru, kde konstatoval, že je z toho úplně v šoku. Důvod banu však více nerozebíral.

 

Twitch po zavedení přísnějších opatření, které mají zamezit toxicitě a obtěžování, zabanoval celou řadu streamerů. Mezi nimi i známé tváře jako SayNoToRage nebo Dr Disrespect.

Zatímco někteří tyto pravidla úplně nevítají, protože přišli o své oblíbené streamery a celkově je tato forma cenzury otravuje, je zde také druhá strana, která boj Twitche vítá. Tábor stojící za Twitchem očekává zlepšení Twitch prostředí v dlouhodobém horizontu. Toxicita se podle nich sníží a Twitch bude přívětivější a přátelštější prostředí.

Těžko říct. Nenávistné kanály by v online prostředí ke kterému má přístup každý, být neměly. Je však důležité určit správnou hranici a nevytvořit cenzurované prostředí.

Zdroje:
talkesport.com