Tým Astralis zažil debakl, proti ruskému celku uhrál jediné kolo

Tým Astralis zažil debakl, proti ruskému celku uhrál jediné kolo
zdroj: Tým Astralis

Finále skupinové části Counter-Strike turnaje skončilo pro dánský celek fiaskem.

Velký favorit turnaje v Katowicích zažil opravdu špatný zápas. V zápase proti ruskému Team Spirit předvedli ucházející výkon na první mapě Inferno, kde vyhrál 16-11. Následující mapu Train prohráli, zápas tak šel do rozhodující třetí mapy, kterou byla Dust 2. Zde došlo k něčemu, co nečekal nikdo ani v nejhorších představách. Astralis uhrál pouze jediné kolo a mapu tak ovládl ruský Spirit s neuvěřitelným výsledkem 16-1.

Nechybělo mnoho, a mapa mohla skončit s úplně čistým kontem pro ruský celek. Za stavu 15-0 došlo na pistolkové kolo, kdy se podařilo Spiritu za teroristy položit bombu a dostat se do stavu 3v3, následně ale ztratili dva hráče a dostali se do početní nevýhody, kolo tak zůstalo pouze na Degsterovi. Aby dramatu nebylo málo, Degster si poradil s Dupreehem, gla1vem a zbýval mu tak už jen Magisk, který ale na poslední chvíli zachránil situaci a pomohl Astralis aspoň k jednomu vítěznému kolu.

Zajímavé bylo i finálové kolo skupiny B, kde další favorit turnaje Natus Vincere podlehl americkému týmu Liquid. Dvě velká jména si tak musí semifinále teprve vybojovat. Čekají nás parádní zápasy, počínaje střetem Gambitu s Natus Vincere 26.2. ve tři hodiny odpoledne. Následuje Virtus.pro vs. Astralis v 18:30. Zda se dvojice hvězdných týmů zotaví z nešťastných proher a v turnaji se udrží je velkým otazníkem, s jistotou ovšem víme, že nás čekají velmi zajímavé zápasy.

Tagy:
FPS