Tým Fnatic s Čechem Magnumem ovládli první zápas na mezinárodním turnaji ve hře Valorant

25. 5. 2021 – 17:00
0
Tým Fnatic s Čechem Magnumem ovládli první zápas na mezinárodním turnaji ve hře Valorant
zdroj: Riot Games

Po velkolepém turnaji v League of Legends se Rykjavík zahalil do závoje kulek a neprostupných dýmovnic.

Novinka na poli esportu jménem Valorant odstartovala svůj první mezinárodní LAN turnaj. Týmy z celého světa se sjely k bitvě o statisíce dolarů a možností kvalifikovat se na podzimní Mistrovství světa. Právě jeden z dvou evropských celků na turnaji Masters (Fnatic a Team Liquid) reprezentuje český hráč Martin "Magnum" Peňkov.

Ten se svým týmem Fnatic, jednou z největších esportových organizací světa, zápasí o historicky první mezinárodní LAN titul. Úspěch podobný tomu borcům z MAD Lions tak může potkat dalšího českého hráče. Tým postavený kolem Brita Boastera už má za sebou první kolo, ve kterém si hravě poradil s celkem KRÜ Esports z Jižní Ameriky a hladce postoupil do kola druhého.

V něm na tým Fnatic čeká americká jednička jménem Sentinels, která dominovala americkou scénu posledních deseti měsíců. Pro Fnatic bude zápas zcela jistě velkou výzvou a hlavně zkouškou, která ukáže, zda mají na to aspirovat na favority turnaje.

Valorant Tabulka - Masters Reykjavík zdroj: www.liquipedia.net

Hned první zápas sledovalo po celém světě více než 600 000 fanoušků a nastupující dominance Valorantu na poli esportu už není pouze tlacháním, ale tvrdou realitou. Riot Games už v rámci League of Legends ukázali, že esport jednoduše umí a celý turnaj, i přes lehké technické problémy během zápasů, je toho jasným důkazem.

Dnešní zápas Fnatic VS Sentinels můžete sledovat od 22:00 CEST a doufáme, že budete českému zástupci držet palce.

Zdroje:
Riot Games