Tým se dvěma Čechy bojuje o špičku v lize League of legends

22. 6. 2020 – 7:00
0
Tým se dvěma Čechy bojuje o špičku v lize League of legends
zdroj: Riot Games

Druhý týden evropské LEC máme za sebou a zatím to vypadá, že tým MAD Lions v čele s dvěma Čechy bude bojovat o první příčky v letní části této nejprestižnější ligy.

Samozřejmě, letní split je ve svém počátku a nemůžeme zatím predikovat, co se stane v následujících šesti týdnech. Nicméně vše prozatím ukazuje na obrovskou nejistotu v umístění TOP 6 týmů, které si vzájemně kradou výherní body. Na vrcholu tak nyní stojí MAD Lions (kdysi Splyce), kterým se v pátek podařilo ukořistit cenné vítězství proti týmu Fnatic a v sobotu tuto výhru stvrdili proti Team Vitality.

První příčku si však MAD Lions musí dělit s týmem Rogue, který ale v prvních čtyřech zápasech dostal papírově slabší soupeře a čeká ho tedy v následujících týdnech velká výzva, ve které bude muset potvrdit svou dominanci. Oba týmy tak drží statistiku čtyř výher a jedné prohry.

  MAD Lions výhra proti Fnatic zdroj: Riot Games

Bohužel stejně jako na vrcholu, tak i na spodních příčkách žebříčku máme naše zastoupení. Excel Esports, tým naší stálice Patrika měl velmi špatný začátek letní části, a přestože celek dokázal o víkendu vzít jednu výhru týmu SK Gaming, bude muset v týdnu následujícím potvrdit toto vítězství proti Misfits Gaming a Schalke 04. Jedině tak mohou borci z týmu Excel dokázat, že stále mají na to hrát na středních až předních příčkách v evropské nejvyšší lize League of Legends.

Překvapením splitu je prozatím zcela jistě celek G2 Esports. Tým, který byl v minulém roce oslavován jakožto jeden z nejlepších týmů světa, se nyní společně s Fnatic, Origen a SK Gaming drží na prostředních příčkách tabulky. Právě od těchto týmů se však očekávala jasná dominance a je tedy zajímavé sledovat, jak se všechny týmy LEC poperou s extrémně napjatým a kompetitivním prostředím, které letní část přináší.

A co vy? Kdo je Vašim favoritem?

Zdroje:
Riot Games