Valorant bude mít svuj vlastní Major turnaj, vše pod taktovkou Riot Games

Valorant se v esportovém světě posouvá zase o krok dál. Riot Games bude oficiálně pořádat First Strike - Major turnaj věnovaný této hře.

Za svou unikátní herní mechaniku a hratelnost si Valorant i za své krátké působení získal lásku milionů fanoušků na celém světě a jiným titulům, především CS:GO, solidně zasahuje do příjmu. Tento fakt donutil už mnoho profesionálních CS:GO hráčů k tomu, aby ukončili kariéru v Counter-striku a začli se věnovat právě Valorantu. Díky tomu se jedná o titul, který má v esportu bezesporu slibnou budoucnost. 

Riot se snaží dostat hru ještě na vyšší level a oznamuje First Strike - první Valorant turnaj, který bude oficiálně pořádán Riot Games.

First Strike začne několika regionálními kvalifikačními koly už na konci října. Můžeme se těšit na týmy z celého světa. Ti nejlepší se utkají ve finálové části během 3.-6. Prosince. Každý region bude soutěžit zvlášť, vítězů bude tedy více.

Registrace do turnaje začne v následujících týdnech. Další detaily a především konkrétní pravidla této události budou doplněny. Z toho, co je dosud známo, se turnaje budou moci zúčastnit hráči starší šestnácti let, s minimálním herním rankem Immortal 1. 

Oficiální trailer turnaje: