Valorant bude ukládat hlasovou komunikaci a následně posuzovat, zda se hráč vyjadřoval nevhodně

Valorant bude ukládat hlasovou komunikaci a následně posuzovat, zda se hráč vyjadřoval nevhodně
zdroj: Valorant

Riot Games chce bojovat s rasismem, metoda jakou společnost zvolila, vzbuzuje kontroverze.

V oficiálním prohlášení Riot oznamuje změnu podmínek užívání aplikace a věří, že díky novému systému dokáže lépe rozpoznat ty, kteří zneužívají hlasovou komunikaci k nadávkám. „Chceme, aby naše hry byly bezpečné pro všechny, kteří se je rozhodnou hrát. Víme, že zneužívání hlasové komunikace znepokojuje mnoho hráčů, a proto jsme se rozhodli problém řešit. Abychom dokázali proti takovým hráčům bojovat, musíme vědět, co přesně říkají.” sdělil Riot.

Společnost dále dodala, že rozhodně nemá v plánu narušit soukromí hráčů. Plánem je zpětná kontrola jednotlivých záznamů pouze v případě, kdy dotyčný obdrží větší množství reportů za zneužití hlasové komunikace. Jakmile se uložené záznamy stanou nerelevantní pro další vyšetřování, dojde k jejich smazání.

Nový systém chce Riot nejdříve vyzkoušet v regionu Severní Ameriky, pokud se osvědčí, pustí jej do celého světa. Změny v podmínkách užívání aplikace se nebudou vztahovat pouze na Valorant, ale dotknou se i ostatních her jako je League of Legends nebo Teamfight Tactics. V nejbližší době ale nebude v žádné z dalších her kromě Valorantu funkce nahrávání komunikace fungovat. Těm kteří s krokem nesouhlasí, Riot vzkazuje, aby voice chat vůbec nepoužívali.

Zdroje:
win.gg