Valorant dostane vlastní testovací servery na eliminaci i těch nejmenších chyb

23. 6. 2021 – 8:25
0
Valorant dostane vlastní testovací servery na eliminaci i těch nejmenších chyb
zdroj: Riot Games

Testování na PBE (Public Beta Enviroment - Prostředí Veřejné Bety) serverech už dnes funguje v mnohých esportových titulech.

Podobně jako v PBE League of Legends testujeme nové změny předmětů, hrdinů či celkově funkčnost nových charakterů, tak stejně budeme ve Valorantu ověřovat funkčnost změn u zbraní, agentů či map. Testovací servery jsou velkou výhodou pro obě strany.

Hráči si mají možnost dříve vyzkoušet budoucí změny a přizpůsobit jim svůj herní styl a vývojář dokáží na velkém vzorku lidí otestovat a následně opravit i ty nejmenší chybky, které po vstupu na oficiální produkční servery mohou znechutit nejednoho hráče a snížit tak potencionální výdělky.

Aktualizace ve Valorant vycházejí klasicky na dvoutýdenní bázi, kdy pokud se nejedná o větší přídavek (novou sezónu), tak se Rioti snaží zejména vybalancovat existující zbraně a hrdiny. PBE tak v celém systému hraje velkou roli, dle vývojářů by měl sloužit jako "last check", neboli poslední přezkoumání toho, zda není ve hře nějaká neodhalená chyba.

Všechny herní studia mají samozřejmě své testery a Riot Games nejsou výjimkou. Nicméně i tomu nejlepšímu testerovi může uniknout malá chybka, která pak v měřítku miliónů hráčů může udělat velkou paseku. Bohužel pro nás evropské hráče budou prozatím tyto PBE servery uzamknuty, Riot Games chtějí první testovací prostředí vyzkoušet na amerických hráčích. Doufejme však, že i my se budeme moci brzy do testování zapojit.

Zdroje:
Riot Games