„Valorant je jednoduchá hra pro každého,” řekla bývalá hvězda Counter-Striku

„Valorant je jednoduchá hra pro každého,” řekla bývalá hvězda Counter-Striku
zdroj: Dexerto

Tvrdit o hře, že je jednoduchá, není až tak kontroverzní, když jste Adil “ScreaM” Benrlitom

Valorant je taktická týmová střílečka vydaná v létě minulého roku. I během krátkého působení si získala srdce mnoha hráčů, a několik známých tváří dokonce přetáhla z profesionální scény CS:GO. 

Bývalá legenda Counter-Striku vyjádřila v jednom z posledních tweetů zájem na tom, aby vývojáři ztížili herní mechanismy Valorantu. Belgičan ScreaM, stejně jako mnoho jiných, opustil profesionální scénu CS:GO, aby našel štěstí v konkurenční střílečce z dílny Riotu. Counter-Strike je na rozdíl od Valorantu postaven čistě na mechanickém skillu, zatímco ve Valorantu hrají velkou roli schopnosti jednotlivých postav.

ScreaM si stojí za tím, že ve hře až tolik nezáleží na přesnosti střelby. Dle něj mohou dominovat hráči, kteří mají k přesnému míření opravdu daleko, což může být pro někoho, kdo je odchován Counter-Strikem, problém.

Kromě Adila se k situaci vyjadřuje i značná část komunity. Otázky související s tím, že schopnosti agentů plní spíše ofenzivní než podpůrnou roli, jsou v komunitních fórech na denním pořádku. Jak se k celé situaci postaví Riot a zda představí změny v herní mechanice, je prozatím velkým otazníkem.