Valorant přebírá dalšího CS:GO profesionála

Hvězda týmu Chaos Esports Club s pofidérní minulostí, “Steel”, mění pole působnosti a přesouvá se k Valorantu.

Valorant, stále ještě relativně nová FPS hra společnosti Riot Games za svou krátkou existenci dokázala, že dokáže konkurovat velkým titulům, největší zásah tak dostává Counter-Strike. Stále rostoucí hráčská základna podporuje vznik turnajů po celém světě, což zvyšuje celkovou atraktivnost a láká i profesionály jiných her. Joshua “Steel” Nissan není prvním kdo oznámil odchod z CS:GO scény za Valorantem a téměř s jistotou můžeme říct, že se nejedná ani o posledního hráče či hráčku takových kvalit, která podobný krok ještě udělá.

Fanoušci CS:GO scény si budou Steela možná pamatovat z tzv. “Match fixing skandálu”, kdy se tehdejší hráči týmu iBuyPower předem dohodli prohrát zápas s NetCodeGuides. Kurzy hrály jasně ve prospěch iBuyPower, zápas ale nakonec za podivných herních okolností ovládli NetCodeGuides. Styl hry, který Steelův tým tehdy předvedl, byl natolik podezřelí, že si vyžádal další zkoumání. To nakonec vedlo k přiznání - tým iBuyPower již předem věděl, že zápas prohraje, což umožnilo získat při vsazení na výhru NetCodeGuides solidní obnos peněz. Za tyto praktiky si hráči od Valve vysloužili přísné zákazy participovat v esportu CS:GO a konkrétně Steel se k profesionálnímu hraní vrátil až o tři roky později.

Scandal zdroj: knowyourmeme.com

Steel nicméně svou ne příliš pozitivní CS:GO historii zakončuje úplně. V týmu který opouští se již spekuluje o možné náhradě. Podle dosavadních informací by jej měl nahradit mladý puškař Edgar “MarKE” Maldonado.