Valorant se dočká nového herního týmového módu

18. 2. 2021 – 10:00
0
Valorant se dočká nového herního týmového módu
zdroj: Riot Games

Hráči Valorantu chtějí dlouhodobě novinky pro nekompetitivní část hry. Riot Games tak přináší mód Escalation.

Escalation, nový casual mód pro Valorant bude veteránům FPS her velmi známý. Například dnes už klasický mód z "CSka" jménem Gun Game, je jasnou inspirací tohoto nového pojetí ve hře Valorant. O co tedy v Counter-Striku jde a jak se bude lišit podobně laděný mód ve Valorantu?

Gun Game v CSku je založen na individuálním módu jménem Deathmatch, ve kterém se utkají všichni proti všem na dané mapě a zvítězí ten nejlepší. To, kdo je nejlepší, se pak hodnotí podle zabití se všemi zbraněmi. Zbraně totiž rotují po právě dvou "killech" a cílem hráče je tedy použít všechny zbraně, co jsou ve hře a následně dokázat jedno finální zabití nožem. První hráč, který celý tento úkol splní, se stane výhercem zápasu.

Nový mód Escalation ve Valorantu však pracuje s celým konceptem trošku jinak, mód je totiž založen na týmové spolupráci. Vy a váš tým začnete s těmi nejlepšími zbraněmi (stejně jako v CSGO), nicméně následně budete dostávat zbraně horší a horší, čím více zabití ukořistíte. V každém zápasu pak bude 12 náhodně vybraných zbraní a to hlavně proto, aby zůstal celý mód stále znovu hratelný a nebyl po čase nudný.

Na rozdíl od CSka je pak potřeba u každé zbraně nasbírat sedm bodů, abyste dostali zbraň novou. Jedno zabití se rovná jeden bod u silnějších zbraní, ale když bude hra progresovat, zabití může znamenat pouze polovinu bodů. Rioti si navíc berou jednu vlastnost samotného Valorantu a přidávají ji i do tohoto módu. Tou jsou schopnosti.

Každý hráč si bude moci odemknout jednu základní schopnost a využívat ji v boji proti nepřátelům. Samotný zápas trvá deset minut a vyhraje tým s nejlepším skóre.

Zdroje:
Riot Games