Věhlasný CS:GO tým Natus Vincere ovládl šampionát IEM Cologne 2021

Věhlasný CS:GO tým Natus Vincere ovládl šampionát IEM Cologne 2021
zdroj: s1mple / Natus Vincere

První LAN turnaj roku 2021 si pro vítěze připravil téměř 900 000 korun českých.

Ve skupinové části čekaly Na’Vi týmy jako Renegades, Team Vitality a Astralis. Ukrajinský celek dokázal vyhrát všechny zápasy a to shodně skórem 2-1. Playoff bylo pro Na’Vi ještě jednoznačnější. FaZe Clan nedokázal Natus Vincere v semifinále vzít jedinou mapu a stejný osud čekal i na G2 Esports v samotném finále.

 

Do finále šli hráči Na’Vi jako favorité. Sérii odstartovala mapa Dust 2, zakončená skórem 16-11. Druhá Mirage vypadala pro G2 nadějně, následně ale podlehli tlaku a prohráli 16-14. Je třeba zmínit vynikající individuální výkon teprve osmnáctiletého puškaře Valerie “b1t” Vakhovskyi. G2 nezbylo nic jiného, než odvrátit mečbol na mapě Nuke. Po vyrovnané první půli se Natus Vincere následně dostali do velmi silné ekonomické výhody a tím zpečetili své vítězství závěrečným skóre 16-14.

Všemi očekávaná LAN událost potvrdila dominanci Natus Vincere a upevnila jeho pozici nejlepšího týmu na světě. Legenda Na’Vi, sniper s1mple, během celého turnaje exceloval. Jeho výsledky na IEM Cologne doslova boří HLTV žebříčky, za celý turnaj si odnáší skóre 1,77 KD, čímž o hlavu převýšil všechny ostatní účastníky turnaje a právem si odnesl cenu nejužitečnějšího hráče.

Zdroje:
win.gg