YamatoCannon, první evropský trenér v korejských vodách

19. 6. 2020 – 7:00
0
YamatoCannon, první evropský trenér v korejských vodách
zdroj: The Shotcaller

Novým koučem korejského celku SANDBOX Gaming se stává Jakob "YamatoCannon" Mebdi.

YamatoCannon, první Evropan, jenž bude trénovat organizaci hrající LCK, odletěl do Soulu. Po menších peripetiích mu totiž byla udělena víza a umožněn tak odlet. Do té doby však musel Yamato tým trénovat dálkově přímo z Frankfurtu. Bývalý komentátor evropské LEC však není v trénování týmu nováčkem, v minulosti byl koučem například pro Team ROCCAT či Splyce (dnešní MAD Lions).

Dle podepsané smlouvy YamatoCannon pracoval s týmem dálkově už od května tohoto roku a měl tak vliv na změny. Korejské celky jsou totiž velice ambiciózní a právě SANDBOX Gaming v mezisezóně získal do svých řad supporta jménem Jeong "Kabbie" Sang-hyenon, čímž se jejich soupiska zastavila na třinácti členech. To je ve hře jako League of Legends, kde je potřeba pět aktivně hrajících hráčů, docela dost. Nicméně je jasné, že právě korejské organizace v obrovské konkurenci, která na poloostrově panuje, nenechávají nic náhodě.

Stejně tak trenérský tým složený se sedmi profesionálů pouze ukazuje na kvalitu, se kterou se Korejci musí potýkat. YamatoCannon tak bude mít mnoho možností v letní sezóně tým otestovat a zajistit, aby se umístil na předních příčkách LCK.

 

 

Zdroje:
YamatoCannon/Twitter