Ženský tým hráček Valorantu se omylem vzdal soupeřkám během turnaje

6. 5. 2022 – 13:36
0
Ženský tým hráček Valorantu se omylem vzdal soupeřkám během turnaje
zdroj: Foto: Guild X

Chybička se vloudila

Turnaj Game Changers ve Valorantu je v plném proudu a staví proti sobě ty nejlepší ženské týmy z celého světa. A ačkoli se hraje na zcela profesionální úrovni, pořád je prostor pro to, aby se vloudila nějaká ta chybička. Některé ale mohou zapříčinit pořádné potíže pro celý tým i pořadatele.

Právě to se stalo v semifinálovém zápase VCT EMEA playoff mezi Guild X a celkem G2 Gozen. Hráčka s přezdívkou cinnamon z prvního jmenovaného týmu totiž chtěla vyhlásit hlasování o time-outu, místo toho ovšem omylem spustila hlasování o tom, že se tým soupeři vzdá. Kolegyně automaticky hlasovaly kladně a z omylu je vyvedl až velký nápis, který tým informoval o porážce.

Zjevný omyl ovšem nebylo tak úplně snadné napravit a pořadatelům akce zabralo zhruba 30 minut, než dokázali hru restartovat do podoby, kde předtím skončila. Komentátor zápasu vysvětlil, že servery hry nejsou na restart po přiznání porážky připraveny a prostě zmizí. Nakonec se ale situaci povedlo vyřešit a zápas mohl probíhat dál.

Bohužel ani tato situace ovšem týmu Guild X k vítězství nakonec nepomohla a hráčky z G2 Gozen vyhrály bezpečně 2:0. Pojistily si tím postup do vyššího finále, kde budou bojovat s celkem Rix.GG Lightning. Zápas se bude konat už dne, definitivní Grand Finále pak proběhne v neděli.

Zdroje:
Dotesports