Živé fanoušky na stadionech Premier League nahradí ti z FIFA 20

Živé fanoušky na stadionech Premier League nahradí ti z FIFA 20
zdroj: Sky Sports

Z důvodu koronavirové situace mají fanoušci zakázán vstup na své oblíbené týmy.

Sky Sports oznámil, že pro vylepšení atmosféry prázdných stadionů využije zvuk z FIFA 20. První zápas by se měl odehrát 17. června a již přiněm budou požity materiály právě z FIFY. Nejedná se však pouze o použití původních zvukových materiálů. Sky Sports s EA Sports totiž úzce spolupracuje, což jim pomohlo vytvořit specifické, na zakázku dělané zvukové stopy, které se budou k jednotlivým zápasům hodit.

EA Atmospheric Audio zdroj: Games Radar

Zápasy jsou pozastaveny již od března a stejně jako je tomu v jiných odvětvích, i zde musí společnosti počítat s tím, že se podobná situace může kdykoliv opakovat. Ač se hráči mohou konečně setkat tváří v tvář, fanoušci na jejich klání nemohou. Každý kdo byl někdy svědkem živého zápasu si dokáže představit, že fanoušci jsou podstatnou a neodmyslitelnou částí sportovních událostí. Přesně s tím Sky Sports počítá, proto byla spolupráce s EA Sports jasnou volbou.

EA poskytne 13 hodin zvuku, složeného až z 1300 jednotlivých prvků. Celý systém se nazývá “Atmospheric Audio” a využití najde nejen v Premier League, ale také ve španělské La Lize! Připraveny jsou také zvuky pro jednotlivé situace - penalta, faul, rozhodnutí VAR a případná reakce fanoušků na dané rozhodnutí. Vše samozřejmě s ohledem na domácí/venkovní fanoušky. 

Co si o tomto kroku myslíte vy? Napadá Vás i další využití her v post COVID-19 světě?

Tagy:
fotbal
Zdroje:
GamesRadar , LADBible