Změna na poslední chvíli, švédská vláda nepodpoří turnaj The International 10

25. 6. 2021 – 9:30
0
Změna na poslední chvíli, švédská vláda nepodpoří turnaj The International 10
zdroj: Foto: Se svolením Valve

Stockholm přichází o největší esportový turnaj roku.

Studio Valve začátkem tohoto týdne vydalo zprávu, ve které se zmiňuje o možné změně místa letošního Mistrovství světa ve hře Dota 2, jinak nazývané jako The International. Desátý ročník, který se měl odehrát už v minulém roce, ale kvůli pandemii koronaviru byl přesunut, tak hledá nové místo na evropském kontinentě.

Celou informaci také potvrdila Švédská Esportová Asociace. Celý problém nastal v samotném švédském parlamentu při hlasování o tom, zda se The International zařadí mezi sportovní turnaje a hráči z ostatních zemí by tak mohli požádat o oficiální vízum. Toto hlasování přišlo jako z blesk z čistého nebe a dle slov samotných zástupců Valve něco podobného nikdo nečekal

Pozitivní je pak informace, že by celé The International 10 mělo zůstat v EU a organizátoři nyní aktivně hledají možné zástupné místo. Celá nepříjemnost je však velkou záhadou, přeci jenom země bojují o to, kdo může hostovat tuto událost roku a my tak můžeme vidět jasné nepochopení esportu ze strany švédské vlády. Doufejme tedy, že se podobná situace nebude v budoucnu opakovat a místní vlády pochopí, že je dnes už esport nedílnou součástí sportovní prostředí.