Změna nepřichází, známe finalisty evropské nejvyšší ligy v League of Legends

15. 3. 2021 – 10:00
0
Změna nepřichází, známe finalisty evropské nejvyšší ligy v League of Legends
zdroj: G2 Esports

Očekávaná šestice týmu se probojovala do playoff jarní částí LEC.

Finální ligový víkend však nabídl mnoho zvratů, nejlepší týmy naší ligy jako G2 Esports nebo Rogue totiž z ničeho nic prohrály proti o dost slabším oponentům a my se tak dočkali napínavých zápasů do posledního dne sezóny.

Právě poslední tři pozice playoff nebyli do posledního dne známé a utkalo se o ně celkem pět týmů - Schalke 04, Fnatic, SK Gaming, Misfits Gaming a Excel. Bohužel pro české fanoušky však právě Excel s marksmanem Patrikem uspět nedokázali a nakonec se umístili na osmém místě.

LEC - Výsledky Jaro 2021 zdroj: lol.gamepedia.com

Kdo však uspět dokázal, byli MAD Lions včele s Carzzym a Humanoidem. Na celém finálním umístění je velice zajímavé to, že se dost podobá tomu z minulého roku. I přes menší či větší změny v týmech jde tak vidět, že často nejde pouze o hráče, ale o organizace jako takové - kouče a celkové hráčské zázemí.

Esport je velice dynamické prostředí, které se nadále vyvíjí a my už jsme teď zvědaví, jakým směrem se pohne dál. Co se týče playoff této jarní části, držíme všem týmům palce a kdo ví, třeba si právě MAD Lions konečně sáhnou na vítězství splitu.

Do playoff se probojovaly týmy

  1. G2 Esports
  2. Rogue
  3. MAD Lions
  4. Schalke 04
  5. Fnatic
  6. SK Gaming
Zdroje:
profigamers.cz