Známe pět nejvíce sledovaných kanálů na platformě Twitch

28. 7. 2021 – 11:00
0
Známe pět nejvíce sledovaných kanálů na platformě Twitch
zdroj: SVG

Twitch je zde s námi řadu let a není tedy divu, že vytvořil několik světových celebrit s obrovskou fanouškovskou základnou.

5. Auronplay - 9.1 milionů sledujících

Auronplay zdroj: Auronplay Auronplay nebo také Raúl Álvarez Genes je jeden z nevětších tvůrců obsahu ze Španělsky mluvících zemí. Kromě Twitche má však tento španělský streamer také obrovskou základnu YouTube fanoušků s celkovým číslem 28 milionů odběratelů. Auronplay přitom není zaměřen na jednu jedinou hru či styl. Dokáže lidi bavit jak při hraní GTA, tak při Minecraftu nebo menších indie titulech.

4. Shroud - 9.4 milionů sledujících

Shroud zdroj: Michael ‘shroud’ Grzesiek Michael Grzesiek, online více známý jako Shroud je čtvrtým nejvíce sledovaným streamerem na platformě Twitch. Kanadský bývalý FPS profesionál s polskými kořeny je mnohdy po právu nazýván lidským "aimbotem", jelikož jeho přesná muška v jakékoliv FPS hře není mnohdy odlišitelná od slavného cheatovacího programu.

3. Rubius - 9.5 milionů sledujících

Rubius Twitch zdroj: Rubius

Rubén Doblas Gundersen je další a také nejvíce sledovaný streamer španělské Twitch komunity. Tento vtipem oplývající bavič vyrostl nejen díky svému YouTube kanálu, na kterém má 40 milionů odběratelů. Ale také hlavně díky hře Fortnite, která od roku 2017 proslavila nejednoho streamovacího nováčka. Právě Rubén zlomil předešlý Ninjův rekord, ve kterém jeho stream v jednu chvíli sledovalo 1.1 milionů lidí.

3. Tfue - 10.5 milionů sledujících

Tfue zdroj: FaZe

Tfue, také známý jako Turner Tenney se aktuálně nachází na druhém místě nejvíce sledovaných kanálů na světě. Jeho popularita extrémně vzrostla v letech 2017-2018 díky hře Fortnite a lehkému buřičskému stylu prezentace. V roce 2019 se mladý Američan soudil se svou tehdejší organizací FaZe Clan, která ho dle všeho měla nutit ke gamblingu, pití alkoholu (Tfue byl stále nezletilý) a měla mu cíleně brát jeho peníze z vyhraných zápasů. Obě strany se nicméně ve výsledku dohodly i bez přítomnosti soudu.

1. Ninja - 16.8 milionů sledujících

Ninja zdroj: PCGamesN


Tylera Blevinse, neboli Ninju nemusíme asi dlouze představovat. Nejznámější Fortnite osobnost, která překročila hranice herního světa, už sice nezažívá nejslavnější období, stěžovat si nicméně zcela jistě nemá na co. Bývalý Halo 3 profík je dnes už brán za průměrného streamera na platformě Twitch, se snahou zaujmout i jinými hrami, než jen kreslenou střílečkou od studia Epic Games. Co se ale Ninjovi upřít nedá, je historie a odkaz, který v herním světě zanechal.