Známe platy profesionálů CS:GO z týmu Cloud 9

25. 10. 2020 – 17:10
0

Platy esportových hráčů nejsou často známé veřejnosti, pokud se tedy naskytne možnost nahlédnout pod pokličku, rádi to uděláme.

Na začátek je důležité říci, že se jedná čistě o platy jednotlivých hráčů, nepočítáme s bonusy za odehrané zápasy či za výhry z turnajů. Jedna z prvních organizací, která se rozhodla ukázat tajná čísla kontraktů, je právě Cloud 9 a to díky novému generálnímu manažerovi - Henry "HenryG" Greer, který vstoupil do organizace začátkem září. Ten se rozhodl, že nastartuje novou éru týmu slouženou z nových hráčů a začal podepisovat smlouvy s top esportovci. Například tak Alex "ALEX" McMeekin (budoucí kapitán týmu) si přijde na 1.650.000$ v rámci tříletého kontraktu a jeho parťák Özgür “woxic” Eker na částku trošku nižší, ale stále velice dostačující v hodnotě 1.365.000$.


O to zajímavější je možnost vidět platy dalších třech hráčů tohoto týmu, které jsou řádově nižší - Ricky “Floppy” Kemery (432.000$ za tři roky), William “mezii” WMerriman (426.000$ za tři roky) a Patrick “es3tag” Hansen (u kterého bohužel není přesná částka známá). Můžeme tedy vidět, že stejně jako v klasickém sportu, tak i v esportu se platy hráčů pohybují dle zkušenosti a nejspíš i známosti.

Co si o podobných číslech myslíte vy? Zdají se vám malé, nebo třeba adekvátní pro profesionální hráče videoher?


Zdroje:
Cloud 9