Známý americký komentátor League of Legends “Jatt” se ujímá role trenéra

8. 5. 2020 – 17:58
0
Známý americký komentátor League of Legends “Jatt” se ujímá role trenéra
zdroj: Team Liquid

Tým Liquid po neúspěšné jarní části přináší vícero změn, jako první to bylo odejití veterána Doublelifta zpět do organizace TSM a nyní se dokonce mění samotné vedení jejich League of Legends sekce. Joshua "Jatt" Leesman, bývalý profesionální hráč za tým Dignitas, který posledních osm let plnil roli komentátora, startuje novou kariéru kouče.

Tato změna nastala poté, co se Team Liquid umístil na devátém místě v jarní části LCS (League Championship Series) a poprvé v historii se tak nedostal do playoff. Podobná změna pak samozřejmě mění celé fungování týmu. Bývalý kouč Jang "Cain" Nu-ri se tak přesouvá na roli strategického kouče a místo výše zmíněného Doublelifta se tým rozhodl obsadit hráčem z jejich Academy sekce jménem Edward „Tactical“ Ra, který díky tomu bude mít možnost poměřit své síly s nejlepšími hráči Severní Ameriky.

Jatt zdroj: LCS

"Z poslední epizody “Squad” bylo jasné, že všichni hráči týmu Liquid mají pocit, jakoby tým neměl vlastní identitu" uvedl Jatt ve videu zveřejněném na Twitteru týmu Liquid. "Nebudu typ trenéra, který přijde a řekne: “Toto je naše identita. Takto budeme hrát.” Doufám, že dokážu shromáždit všechny informace od hráčů a trenérů a vytvoříme tak společný cíl, za kterým půjdeme. Přesně takto můžeme najít naši identitu.“

Jatt se připojuje k týmu Liquid po osmi letech práce u Riot Games, kde působil na různorodých pozicích - analytik, komentátor či herní designér. Právě tu poslední zaujímal od ledna do července 2019, kdy se stal součástí League of Legends balančního týmu. Je tak určitě zajímavé sledovat podobné přechody profesionálních komentátorů do trenérských rolí. Z Evropy si určitě všichni vzpomeneme na skvělého komentátora Deficia, který se po letech komentování dostal k práci hlavního kouče týmu Origen.

Zdroje:
ESPN