Známý streamer zveřejnil jména tvůrců provozujících hazardní sázení

Známý streamer zveřejnil jména tvůrců provozujících hazardní sázení
zdroj: Pixabay / Twitch: xQcOW

Felix “xQc” Lengynel sám gamblingu holdoval, nyní se rozhodl přestat a kritizuje za to jiné tvůrce.

Felix je jeden z nejznámějších streamerů na světě, není tomu ale tak dávno, kdy byl silně kritizován za sponzorované vysílání hazardních her. Na začátku června 2021 se rozhodl s gamblerstvím na Twitchi přestat, zároveň přiznal, že tyto praktiky zničily kvalitu jeho vysílání a on se navíc sám stal na sázení závislým. 

Kromě morálních důvodů byl xQc donucen skončit i kvůli velkému množství negativních reakcí. Felix sice používal k hazardu své vlastní peníze, na kritice jeho fanoušků to ale očividně nic nezměnilo. Nyní se rozhodl vrátit úder a veřejně osočit jiné streamery.

Ludwig, Mizkif, Erobb a Yassuo údajně přijali nabídky k hazardnímu hraní za cizí peníze, svým fanouškům ale tvrdí, že sází za vlastní prostředky. Felix poukazuje na fakt, že narozdíl od nich své sledující neklame a mluví s nimi na rovinu.

Populární World of Warcraft streamer Asmongold vyzval Twitch ke kompletnímu zákazu hazardních streamů. „Každý kdo se podívá na zákony EU týkající se hazardu tak vidí, že tohle nedopadne dobře,” dodal Asmongold na svůj Twitter. 

Twitch je v posledních měsících ohniskem kontroverze. Platformou se šíří hazard a polonahé vysílání ve vířivkách. Zda se dočkáme jasného kroku ze strany Twitche, je prozatím nejasné

Zdroje:
ginx.tv