Iniciativa Zdravý hráč má rozhýbat líné pecivály

18. 11. 2021 – 7:43
0

Sportem ku zdraví

Ačkoli je zábavné, není sezení u počítače či herní konzole tím nejzdravějším způsobem trávení času. Cílem iniciativy Zdravý hráč je naučit hráče videoher správnému pohybu a ukázat jim tak, že fyzická aktivita je naší přirozenou součástí. Proto v rámci turnajů Vodafone MČR v počítačových hrách a Samsung MČR v mobilních hrách postaví speciální více než 250 m2 velkou zónu plnou pohybových soutěží. 

Nová Zóna Zdravý hráč, kterou mohou zájemci během MČR navštívit, bude mít celkem 6 disciplín. Návštěvníci si vyzkouší například střelbu z laserové pistole z moderního pětiboje, rychlost svého nadhozu v baseballu či otestují sílu stisku rukou. 

„Jsem rád, že můžeme poprvé od vzniku Zdravého hráče přijít mezi gamery naživo. Stále častěji se totiž ukazuje, že pro rozvoj elektronického sportu je důležitá i podpora fyzického cvičení. Už teď se moc těšíme do Brna, až dáme hráčům trošku do těla, a zároveň se pobavíme,“ říká Radomil Štumpa, Brand Activation Leader České spořitelny.

Zvláštní program si v rámci zóny připravila právě také Česká spořitelna. Na místě proběhnou virtuální závody. Ti nejrychlejší následně postoupí do velkého finále, ve kterém poměří své síly ve skutečných motokárách. Tváří iniciativy Zdravý hráč je David Lacina známý jako Kaparzo, profesionální hráč CS:GO.
Zdroje:
Tisková zpráva