Mistrovství ČR v PUBG udělá tečku za letošní českou esportovou sezónou

9. 12. 2021 – 16:00
0
Mistrovství ČR v PUBG udělá tečku za letošní českou esportovou sezónou
zdroj: tisková zpráva

Kdo přežije?

Tento víkend proběhne finále 11. ročníku Vodafone MČR v PUBG. V závěrečném turnaji šampionátu změří síly 16 nejlepších týmů, které si rozdělí prizepool 80 000 Kč. Půjde o úplný závěr české esportové sezóny,  turnaj se odehraje kompletně on-line.

Na poslední účastníky Vodafone MČR v počítačových hrách čeká celkem 20 map a jejich úkolem bude samozřejmě přežít co nejdéle na neustále se zmenšujícím prostoru, a zároveň eliminovat maximum svých soupeřů. V sezóně 2020 se z titulu radovala organizace Entropiq. Ta se letos na startu neobjeví, ale hned dva bývalí členové a úřadující mistři ČR se představí v barvách týmu Vikürvi.

Ten je také podle odborníků největším favoritem na titul. V sestavě se totiž objevuje i hvězda českého PUBG Miroslav „PiXel1k“ Feik. Ten mimo jiné působí jako asistent kouče v TSM, jedné z největších světových organizací. Do pořadí na nejvyšších místech bude chtít zasáhnout také celek ENTERPRISE, jehož CS:GO sekce již na letošním MČR vybojovala stříbrné medaile. 

„MČR bez PUBG by zkrátka nebylo ono. Dlouho jsme hledali možnosti, jak tento turnaj uspořádat a jsem rád, že se nakonec vše podařilo. Česká PUBG komunita je velmi silná a zaslouží si poznat své šampiony. Navíc se jedná o ideální zakončení celého Vodafone MČR v počítačových hrách. PUBG je totiž divácky atraktivní i pro ty, kteří jinak esporty příliš nesledují,“ říká Lukáš Pleskot, výkonný ředitel agentury PLAYzone.


Zdroje:
Tisková zpráva