V neděli odstartuje Sazka eLeague, finálová show proběhne v Letňanech

19. 8. 2022 – 9:18
0
V neděli odstartuje Sazka eLeague, finálová show proběhne v Letňanech
zdroj: CS:GO

Největší domácí liga se vrací

Sazka eLEAGUE jako největší domácí esportová ligy rozdá letos prize money 4 000 000 korun. V druhé části sezony se chystá velké finále na herním festivalu For Games s programem pro tisíce fanoušků.

For Games se uskuteční na začátku října na pražském Výstavišti v Letňanech. Připravuje atraktivní show se zážitky nejen pro fanoušky esportu. „Je to teprve náš druhý ročník, kde budeme mít finále na velké stage před velkým publikem. Po úspěšném loňsku posouváme laťku zas o něco výš. Hráči i diváci si to určitě zaslouží,”říká Filip Štěrba, šéf esportu v mediahousu Czech News Center, který společně se Sazkou ligu pořádá.

Na zmíněném festivalu vyvrcholí soutěž Sazka eLEAGUE CS:GO. Na vítěze čeká prize money ve výši500 000 korun. „Jdeme si proto,” slibuje David Bílý, který na začátku roku za více než milion korun přestoupil do organizace SINNERS. Na říjnové finále ale vede dlouhá cesta. Liga v Counter-Strike startuje už 21. srpna a nabídne víkendy nabité špičkovými tuzemskými zápasy.

Letos poprvé v historii Sazka eLEAGUE budou živé přenosy ze zápasů rozdělené do dvou víkendových dnů. Fanoušci si mohou vybrat zápasy, které je budou zajímat. V sobotu i v neděli zprostředkuje liga vždy dvě a dvě utkání. Navíc diváky čekají dvě kola, kdy se živě odehrají zápasy ve středu a ve čtvrtek. Inspirací se staly sportovní soutěže, jako například fotbalová liga, která je rozdělena v rámci kola také do více hracích dnů. 

Fanoušci Sazka Fantasy si na své přijdou v esportu i v druhé půlce sezony. „V rámci Sazka Fantasy jsme otevřeli soutěž, ve které mohou fanoušci skládat své soupisky z oblíbených CS:GO hráčů, kteří hrají Sazka eLEAGUE,” říká Ondřej Kvarda, esport specialista Sazky.

Zdroje:
Tisková zpráva