CS:GO slaví desáté narozeniny, počet hráčů je největší v historii

17. 8. 2022 – 15:41
0

Valve očekává zářnou budoucnost

Counter-Strike: Global Offensive dorazil na obrazovky PC hráčů v roce 2012 a na počátku své životní dráhy se musel potýkat s velkou nedůvěrou hráčů, kteří ještě nějaký čas po vydání preferovali klasiku v podobě Counter-Strike 1.6, případně Counter-Strike: Source. V průběhu let se ovšem titul stal definujícím standardem na poli multiplayerových taktických stříleček a jak to vypadá, ani po deseti letech jeho sláva neuvadá.

Hra slaví první zásadní kulatiny a hráči se mohou těšit na celou řadu exkluzivních odměn, které pro ně společnost Valve připravila. Neméně zajímavá jsou ovšem čísla, o něž se společnost v souvislosti s jubileem podělila. Vyplývá z nich totiž, že o poklesu popularity nemůže být řeč. Naopak, CS:GO si vede lépe než kdy dřív.

V uplynulých dvanácti měsících hra přivítalav průměru na 20 milionů pravidelných hráčů měsíčně a letos v dubnu se jí povedlo překonat vlastní rekord, když ve 24hodinovém peaku hrál zároveň víc než milion hráčů. Hra si vede skvěle i po stránce sledovanosti, na finále PGL Antwerp Major mezi NAVI a FaZe se podle dat Valve dívalo 2,7 milionu fanoušků.

Valve tvrdí, že budoucnost vypadá velmi růžově, a to navzdory rostoucí konkurenci, kterou představuje třeba Valorant od společnosti Riot. Uvidíme, zda se CS:GO udrží na špici a oslaví i další kulatiny, nebo jestli v příští dekádě uvolní místo svému nástupci.

Tagy:
FPS
Zdroje:
Valve