Velký úspěch pro tuzemskou scénu, český hráč si zahraje na největším turnaji Dota 2

Jonáš "SabeRLight-" Volek se po deseti letech stává dalším českým hráčem, který se dostal až na slavný The International.

Saberlight obléká barvy severoamerické organizace Undying. Při cestě do finále musel Undying porazit The Cut, Black N Yellow a 4 Zoomers. Jejich výkon byl ale naprosto suverénní a když se v grand finále opět střetli s 4 Zoomers, svou dominanci jen potvrdili a smetli soupeře 3-0. Celá kvalifikace bez ztráty jediné mapy, Undying ukázali, že na The International jsou připraveni.

Nejprestižnější událost Dota 2 začíná už 5. Srpna 2021. Saberlight dostane možnost bojovat o prize pool v hodnotě 40 milionů dolarů. Aktuálně zůstává otázkou, v jakém místě se celá akce nakonec bude konat. Švédská vláda odmítla udělit esportu status sportu, konání The International tak přineslo několik otazníků.

Česká republika měla své zástupce vůbec na prvním ročníku The International v roce 2011. Přes kvalifikaci se tehdy probojoval československý tým Storm Games Clan, v jehož základu byli čeští hráči CraNich, lacek a Tonci.

Nám nezbývá než v srpnu držet palce a věřit, že to Saberlight s Undying dotáhnou dál, než před deseti lety Storm Games. Československá sestava tehdy vypadla v prvním kole proti Virus Gaming.