MrBeast za měsíc zvládl nashromáždit miliardu zhlédnutí

8. 4. 2022 – 16:00
0
MrBeast za měsíc zvládl nashromáždit miliardu zhlédnutí
zdroj: Foto: MrBeast

Skvělý úspěch

Jimmy Donaldson alias MrBeast se v uplynulých letech stal nepřehlédnutelnou tváří YouTube, a to především díky kreativním nápadům a zdánlivě nesplnitelným cílům, které se mu stále daří překonávat. Hlavním zdrojem obsahu jsou ztřeštěné výzvy, které dává svým známým i cizím lidem a za jejichž splnění nabízí peněžité odměny.

Už v minulosti se nechal slyšet, že jeho cílem je stát se tím nejslavnějším YouTuberem, i z toho důvodu začal svůj obsah diverzifikovat a v současné době má pod palcem deset kanálů, včetně těch, na nichž svá videa překládá do jiných jazyků.

V březnu letošního roku se mu povedlo přesáhnout zcela zásadní metu. Napříč všemi svými kanály totiž za jediný měsíc dokázal nasbírat přes miliardu zhlédnutí. Podle statistik služby SocialBlade činí celkové množství views neuvěřitelných 1 035 525 614, přičemž jeho hlavní účet sám o sobě nashromáždil 275 milionů.

Čísla patrně ještě dál výrazně porostou, protože kromě španělštiny, portugalštiny a francouzštiny plánuje zařadit také kanál v hindštině, tedy oficiálním jazyce Indie, kterým mluví 30 procent tamní populace. Kromě obsahu na YouTube se MrBeast realizuje i ve skutečném světě, má například svůj vlastní fastfood či organizaci, která se zabývá získáváním peněz na sázení stromů.

Donaldsonovi je pouhých 23 let, pochází z kansaské Wichity a na YouTube poprvé publikoval v roce 2012. V té době se zaměřoval na let's playe i komentování a zesměšňování ostatních YouTuberů.

Zdroje:
SocialBlade