Hvězda Call of Duty končí s profesionální kariérou

31. 8. 2021 – 16:00
0
Hvězda Call of Duty končí s profesionální kariérou
zdroj: Foto: CDL

Chce se věnovat tvorbě obsahu

Matthew ‘FormaL’ Piper patří mezi nejúspěšnější hráče Call of Duty. Během své jedenáctileté kariéry zaznamenal 23 vítězství v LAN eventech, v roce 2017 například získal titul nejprospěšnějšího hráče na turnaji CoD Champs a jeho celkové výhry činí přes 860 tisíc dolarů.

Po uzavření letošní Call of Duty League nicméně oznámil svůj odchod z progamingové scény. Končí bohužel po ne úplně vydařené sezóně, letos se jeho týmu nepodařilo zvítězit žádný event, stále byl ale druhým nejlepším členem OpTicu s K/D ratio 1,04.

V budoucnosti se chce věnovat tvorbě obsahu na streamovacích platformách, jeho diváci jej i nadále mohou sledovat při hraní Call of Duty, jen už ne v dresu profesionálních týmů. Sám FormaL říká, že uplynulých 11 let byla ohromná jízda, při které se mnoho naučil, mimo jiné i vážit si prohry, která člověka někam posune.

Komunita samozřejmě neotálela s reakcemi, ozvala se celá řada FormaLových kolegů i fanoušků, na Twitteru jej zmínil i DrDisrespect, který FormaLa označil za jednoho ze svých nejoblíbenějších esportovců. Navzdory konci kariéry ale bude hráč i nadále součástí OpTic Gaming a obsah bude tvořit právě pod hlavičkou této společnosti.

Matthew Piper začal svou esportovou kariéru hraním Halo, brzy ale přesedlal na Call of Duty a hned po prvním turnaji získal angažmá v Team Kaliber. Následně působil v Team Envy, dokud nadobro nezakotvil v OpTicu.

Zdroje:
Dexerto