Příští rok přeci jen vyjde prémiové Call of Duty. Bude to ale asi jen datadisk

8. 11. 2022 – 16:24
0
Příští rok přeci jen vyjde prémiové Call of Duty. Bude to ale asi jen datadisk
zdroj: Foto: Activision Blizzard

Další plná hra až v roce 2024

Call of Duty: Modern Warfare II končí svou příběhovou kampaň otevřeně a sám jsem po startu titulků pojal podezření, že se Activision Blizzard, potažmo studio Infinity Ward chystají učinit pro sérii bezprecedentní krok a dodat ke hře příběhové DLC. Právě to se ale podle informací insiderů skutečně stane.

Už na jaře jsme se z informací Bloombergu dozvěděli o tom, že příští rok nevyjde plnohodnotný prémiový díl Call of Duty, jak jsme byli zvyklí s železnou pravidelností od roku 2005. Activision Blizzard mělo místo toho značku využít různými jinými způsoby, z velké části skrz free-to-play model.

Z aktuálního setkání z investory ovšem vyplývá, že společnost na příští rok přeci jen prémiové Call of Duty chystá, prozatím bez bližších podrobností. Jason Schreier z Bloombergu nicméně přišel se zákulisní informací, která mimo jiné popírá starší spekulace, že by v příštím roce mohlo vyjít pokračování podsérie Advanced Warfare od studia Sledgehammer Games.

Schreier tvrdí, že v příštím roce sice vyjde prémiové Call of Duty, půjde ale spíše o datadisk, který přinese nový obsah pro jednoho hráče i pro multiplayer. Onen termín "prémiové" dle jeho slov především znamená, že si Activision Blizzard najde způsob, jak i za menší obsah účtovat běžnou cenu. Další plná hra je podle Schreierových informací v plánu na rok 2024 a starat se o ni má studio Treyarch.

Aktuální Modern Warfare II má za sebou extrémně úspěšný launch a v příštím týdnu nás čeká spuštění první multiplayerové sezóny, se kterou navíc dorazí i Warzone 2.0, inovovaný battle royale režim.

Zdroje:
Bloomberg