Warzone 2 mění pravidla. Místo jedné velké zóny nás vrhne do více menších bojišť

16. 9. 2022 – 15:34
0
Warzone 2 mění pravidla. Místo jedné velké zóny nás vrhne do více menších bojišť
zdroj: Foto: Activision Blizzard

Konečně zásadní detaily

Pravidla většiny battle royale her jsou relativně jednoduchá. Na ohraničené území je vysazen určitý počet bojovníků a ten poslední (případně poslední žijící tým) vyhrává. Situaci komplikuje fakt, že se bojiště postupně smršťuje a ti, kteří skončí za aktuální hranicí, čeká potupná smrt.

Call of Duty: Warzone 2 hodlá tento systém pozměnit a místo jedné velké zóny se na bojišti objeví až čtyři menší okruhy, které rozdělí znesvářené hráče do separátních prostředí oddělených vražednou bariérou. Počet menších okruhů a jejich pozice bude čistě náhodná, což ještě více promění průběh každého zápasu.

Uživatelské rozhraní vám bude ukazovat nejen celkový počet stále žijících hráčů, ale i počet těch ve vašem konkrétním kruhu. I samostatné kruhy se budou postupně zmenšovat a ke konci zápasu se spojí v jeden, na kterém si to vyřídí přeživší hráči nebo týmy.

Mapa Warzone 2 nese oficiální název Al Mazrah a naleznete na ní celou řadu míst známých z multiplayerových map původního Modern Warfare 2 a dalších dílů série. Patří mezi ně například Quarry, Highrise nebo Terminal. Al Mazrah se nachází ve fiktivní republice Adal, která možná bude mít nějakou úlohu v kampani Modern Warfare 2.

Na finální podobu Warzone 2 si můsíme počkat do 16. listopadu, už tento víkend ale probíhá na PlayStationu beta test multiplayeru Modern Warfare 2 pro hráče, kteří si hru předobjednali.

Zdroje:
Activision