CS:GO o víkendu překonal rekord v počtu hráčů. Po deseti letech na trhu

13. 2. 2023 – 11:02
0
CS:GO o víkendu překonal rekord v počtu hráčů. Po deseti letech na trhu
zdroj: Foto: Valve

Nepatří do starého železa

Counter-Strike: Global Offensive oslavil loni v srpnu už desáté narozeniny, to ale rozhodně neznamená, že patří do starého železa. Multiplayerový hit od Valve je pořád jedním z nejzásadnějších esportových titulů, popularitu ale neztrácí ani mezi běžnými hráči. Spíš právě naopak.

Desetiletému hernímu stařečkovi se o víkendu povedl husarský kousek, když překonal rekord v počtu současně hrajících uživatelů. V jednu chvíli hrálo CS:GO 1 320 219 uživatelů. Předchozí rekord padl před dlouhými třemi lety, hra nyní ukázala, že má pořád ještě potenciál dál růst.

Hry, které na Steamu překonaly milion současných uživatelů, tvoří velmi exkluzivní klub o pouhých čtyřech členech. Spolu s CS:GO v něm figurují PUBG: Battlegrounds, Lost Ark a DOTA 2. 

Hráči na sociálních sítích měli samozřejmě z úspěchu radost, ale množí se i kritičtější hlasy, které Valve vyčítají nedostatečný přísun nového obsahu. Místo nových operací do hry proudí prý jen nudné menší updaty a nová vlna zájmu je podle mnohých dána především aktuálním turnajem v IEM Katowice a hudební spoluprací s Denzelem Currym.

V tuto chvíli není jasné, zda má Valve s CS:GO ještě nějaké velké plány, případně jestli připravuje nástupce. 

Tagy:
FPS
Zdroje:
Steam