Dva miliony dolarů v trapu. Ban na Steamu znepřístupnil hodnotný batoh

14. 2. 2022 – 16:00
0
Dva miliony dolarů v trapu. Ban na Steamu znepřístupnil hodnotný batoh
zdroj: CS:GO

Peníze v tahu

A máme tu další finanční ztrátu, kterou tentokrát ovšem nezpůsobily nenechavé prsty lupičů, ale může si za ni majitel sám. Čínský obchodník se skiny s přezdívkou QKSS totiž dostal komunitní ban přímo od Valve, čímž mimo jiné přišel o kontrolu nad svou sbírkou skinů a nemůže s nimi obchodovat.

Profil se následně přepnul do soukromého režimu, komunita je ale obeznámena s tím, že disponoval celou řadou velmi vzácných a hodnotných předmětů, mezi něž patří skiny, rukavice či samolepky. Celková hodnota není konkrétně známá, odhaduje se ale na minimálně 2 miliony dolarů. Účtem v minulosti údajně protekly prakticky všechny cenné předměty, které CS:GO obsahuje.

Nejvzácnějším kusem mělo být Case Hardened AK-47 se čtyřmi Titan Gaming samolepkami z ESL Katowice 2014. Cena tohoto předmětu se pohybuje kolem 150 tisíc dolarů. Podobných kousků i nepoužitých samolepek měl na účtě velké množství.

Důvod banu není známý, Valve k němu ale mohlo přistoupit z důvodu opakovaného nahlášení neseriózního či nevhodného chování. Ban může být také odvolán, takže se QKSS třeba ke svému jmění ještě někdy dostane.

Tagy:
FPS
Zdroje:
win.gg