Popularita CS:GO opět roste. Opět jej hrálo víc než milion lidí současně

5. 4. 2022 – 16:00
0
Popularita CS:GO opět roste. Opět jej hrálo víc než milion lidí současně
zdroj: Valve

Pozitivní trend

Counter-Strike: Global Offensive v posledních měsících opět nabírá na popularitě a počty současně hrajících lidí dosahují úctyhodných hodnot. Po téměř roce se nyní hře povedlo překonat milionovou hranici. Naposledy k takovým počtům došlo v květnu loňského roku.

V neděli podle Steam Charts v jeden okamžik hrálo CS:GO až 1 013 237 hráčů. V uplynulých měsících se počty často pohybovaly kolem hranice 900 tisíc. Milion hra překonala poprvé od momentu, kdy Valve v rámci updatu, který uzamkl ranked matchmaking za placený Prime Status, což vedlo ke znatelnému odlivu hráčů.

Čísla jdou nahoru navzdory tomu, že ve hře momentálně neprobíhá žádný event, není aktivní žádná operace a oslavy 10. výročí hru teprve čekají. Navíc k peaku došlo v době, kdy je nižší průměrný počet aktivních hráčů.

Hru momentálně v průměru hraje 550 až 650 tisíc hráčů, k číslům z loňského ledna, která byla v průměru o sto tisíc vyšší, tedy ještě povede dlouhá cesta. Vzrůstající trend je nicméně i s ohledem na velkou konkurenci na poli multiplayerových akcí pozitivní.

Tagy:
FPS