Tým MOUZ se s CS:GO rozloučil katastrofálním výkonem

11. 5. 2023 – 16:00
0
Tým MOUZ se s CS:GO rozloučil katastrofálním výkonem
zdroj: Foto: Valve

Před příchodem Counter-Strike 2 si MOUZ uřízli ostudu

MOUZ, jeden z týmů CS:GO, od kterého se očekával přinejmenším postup do fáze Legends na turnaji BLAST Paris Major, se překvapivě stal první obětí fáze Challengers poté, co 9. května porazil GamerLegion 2:0.

Mezinárodní sestava ve složení frozen, Christopher "dexter" Nong, Ádám "torzsi" Torzsás, Jon "JDC" de Castro a Dorian "xertioN" Berman se v listopadu 2022 probojovala až do semifinále IEM Rio Majoru, ale poté neuvěřitelně propadla, místo aby se vyvíjela, jak téměř každý fanoušek předpovídal. 

MOUZ prohráli 8. května, první den turnaje, s Ninjas in Pyjamas (16:9 na Mirage) a OG (16:11 na Ancient), což je poslalo do vyřazovací části. GamerLegion byli před dnešním zápasem v roli outsiderů, ale ve skutečnosti MOUZ dominovali a smetli je na Mirage (16-12) i Ancient (16-5).

Všichni hráči MOUZ dali po skončení série proti GamerLegion na sociálních sítích jasně najevo, že jsou z výsledku zklamaní. Torzsi se fanouškům omluvil a řekl, že nehrál tak, jak by chtěl, zatímco JDC to označil za nejhorší výkon svého života.

Challengers stage na BLAST Paris Major skončí 11. května, ale minimálně tři hráči MOUZ skončí mezi nejhůře hodnocenými účastníky. JDC dosáhl průměrného hodnocení 0,63, dexter vykázal hodnocení 0,68 a torzsi podle HLTV dosáhl průměrného hodnocení 0,86.

Poslední místo na BLAST Paris Majoru a bilance 0-4 v odehraných mapách je posledním hřebíčkem do rakve sezóny, která se už tak vyvíjela špatně, protože MOUZ se letos dostali pouze do play-off jednoho prvoligového turnaje - 17. sezóny ESL Pro League v březnu.

Vzhledem k tomu, že BLAST Paris Major je poslední CS:GO akcí sponzorovanou společností Valve kvůli očekávanému celosvětovému vydání hry Counter-Strike 2 v létě 2023, MOUZ se jako organizace loučí s touto hrou jedním z nejhorších výkonů na Majoru vůbec.


Tagy:
FPS
Zdroje:
Dotesports