V Číně na jeden den vypnuli CS:GO. Zřejmě kvůli smrti bývalého prezidenta

7. 12. 2022 – 10:42
0
V Číně na jeden den vypnuli CS:GO. Zřejmě kvůli smrti bývalého prezidenta
zdroj: Foto: Valve

Truchlení místo střelby

Hráči v Číně si rozhodně neužívají množství svobody, na jaké jsme zvyklí v našich podmínkách. Kromě cenzury, přísného dohledu nad obsahem jednotlivých her a v neposlední řadě i poměrně striktních podmínek pro publikování západních titulů se ale musejí smířit s občas vyloženě absurdními situacemi.

Jednou z takových je například 24hodinové vypnutí CS:GO, patrně kvůli úmrtí bývalého prezidenta Ťiang Ce-mina, ke kterému došlo letos 30. listopadu. Čínští hráči se o dočasném omezení dostupnosti dozvěděli skrz poznámky k patchi 1.38.4.8, který vyšel 4. prosince. Stojí v nich, že hra bude kvůli „relevantním důvodům vypnuta 6. prosince mezi 0:00 a 23:59.

Ačkoli poznámka přesně nespecifikuje důvody, podle čínského práva jsou státní pohřeby oficiálním dnem smutku a úřady omezují celou řadu aktivit, aby se obyvatelé mohli věnovat truchlení bez zbytečného rozptylování.

Ačkoli je pohled čínské vlády na videohry historicky mírně řečeno podezíravý, podle jistých náznaků by se mohla situace postupně měnit k lepšímu. V tamním státem provozovaném Lidovém deníku před časem vyšel článek, který herní průmysl popisuje jako příležitost, kterou si Čína nesmí nechat ujít a měla by se na jeho podpoře mnohem více podílet.

Hráči, kteří by i navzdory pohřbům rádi hráli multiplayerové střílečky, by jistě uvolnění poměrů ocenili.


Zdroje:
Dexerto